یکشنبه , ۱۸ تیر ۱۴۰۲
تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک-مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

تفاوت استاتیک و داینامیک-مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک ، وب سایت ها به طور کلی به دو نوع طراحی می شوند یا استاتیک طراحی می شوند یا داینامیک ، در این مقاله می خواهیم به تفاوت ها در طراحی این دو وب سایت بپردازیم .

در ادامه قصد داریم ویژگی ها ، مزایا ، معایب و قیمت طراحی سایت هر کدام را به طور کامل توضیح دهیم .

مطالبی که در این مقاله می خوانید

  1. طراحی سایت استاتیک

  2. طراحی سایت داینامیک

  3. مزایا و معایب طراحی سایت استاتیک

  4. مزایا و معایب طراحی سایت داینامیک

  5. قیمت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

طراحی سایت استاتیک

سایت های استاتیک و یا ایستا (ثابت) وب سایت هایی بسیار ساده هستند و با استفاده از HTML ، CSS و در موارد نیاز JS یا JavaScript طراحی و ساخته می شوند و دارای اطلاعات و محتوایی محدود هستند ، محتوای مورد استفاده در این وب سایت ها و اطلاعات مورد نیاز برای تولید این محتوا در ابتدای شروع طراحی وب سایت جمع آوری می شوند و بعد از آن کار طراحی شروع می شود و وب سایت در چند صفحه ی  HTML برای متقاضی طراحی سایت طراحی می شود .

ایجاد تغییر در محتوا یا اضافه و کم کردن اطلاعات در این وب سایت ها نیاز به شخصی دارد که به این زبان های برنامه نویسی آشنایی داشته باشد و اصولا توسط خود طراح سایت انجام می شود ، وب سایت های استاتیک نیازی به دیتابیس ( پایگاه اطلاعات ) ندارند و به راحتی با طراحی چند صفحه HTML و قرار دادن آن ها روی سرور میزبان می توان یک وب سایت استاتیک طراحی کرد.

تصویر سایت استاتیک چیست -مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

طراحی سایت داینامیک

در این روش طراحی ، وب سایت ها یا با استفاده از زبان های برنامه نویسی و یا CMS ها ( سیستم های مدیریت محتوا ) طراحی می شوند که معنی لغوی کلمه داینامیک پویا و دارای تحرک می باشند . این نوع طراحی وب سایت در حال حاظر چیزی حدود هشتاد درصد از وب سایت ها سطح اینترنت را تشکیل می دهد .

وب سایت های داینامیک به یک بانک اطلاعاتی یا دیتابیس متصل هستند ، بانک اطلاعاتی یا دیتابیس ( DataBase ) به توضیح ساده یک سیستم برای منظم سازی و نگهداری اطلاعات موجود در وب سایت می باشد که بیشتر برای وب سایت های خبری ، فروشگاه های اینترنتی ، آموزشی ، ثبت نام و … صورت می گیرند که افزودن ، حذف و تغییر محتوای آن ها بسیار ساده و قابل انجام برای تمامی اشخاص می باشد چون دارای یک پنل مدیریت محتوای بسیار آسان می باشند و کنترل و اعمال انواع تغییرات در وب سایت های داینامیک در آن ها به راحتی قابل انجام می باشد ، این نوع طراحی وب سایت برای طراحی انواع وب سایت ها با انواع کاربری ها امکان پذیر است اما بیشتر برای افرادی کارایی دارد که وب سایت آن ها دائما در حال تغییر ، تولید محتوا و بروزرسانی می باشد .وب سایت داینامیک -مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

مزایا و معایب طراحی سایت استاتیک

برای وب سایت های استاتیک نیز مزایا و معایبی وجود دارد که برای داشتن اطلاعات کامل راجب این نوع وب سایت باید از آن ها با خبر باشیم در این بخش تعدادی از مزایا و معایب طراحی یک وب سایت استاتیک به طور کامل توضیح داده شده

مزایا و معایب وب سایت استاتیک -مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

مزایای طراحی سایت استاتیک

۱. هزینه ی کم سرور

به دلیل این که محتویات و اطلاعات در وب سایت های استاتیک بسیار کم حجم و ساده می باشند ، وب سایت های استاتیک به سرور های گران و پر حجم با حافظه ی RAM بالا نیازی ندارد.

۲. رتبه بندی راحت تر

اول باید بگویم که این مورد به این معنی نیست که بحث سئو و بهینه سازی در وب سایت های استاتیک موفق تر است بلکه فقط به این خاطر که این نوع وب سایت ها فقط از مجموعه ای از کد های HTML و برخی فایل های CSS طراحی شده اند گوگل خیلی راحت تر و به سادگی می تواند آن ها را مانیتور و رتبه بندی کند.

۳. سرعت بالای سایت های استاتیک

یکی از ویژگی های یک وب سایت استاتیک که به خوبی به چشم می خورد سرعت بالای این وب سایت ها می باشد ، وب سایت های استاتیک به دلیل ساده بودن در طراحی و این که فقط از چند صفحه و فایل های استاتیک HTML تشکیل شده اند و نه مشکل پردازش درخواست و دیتابیس دارند به سرعت لود می شوند و این سرعت لود بالا یکی مزیت های مهم یک وب سایت استاتیک است .

۴. هزینه کم طراحی

طراحی وب سایت های استاتیک با توجه مواردی که راجع به کارایی و نحوه ی طراحی ساده ی آن ها گفته شد نسبت به طراحی سایت داینامیک قیمت کمتری نیز دارد پس برای افرادی که ابتدای کسب و کار اند و توان پرداخت هزینه های طراحی وب سایت را ندارند بسیار مقرون به صرفه می باشد .

۵. امنیت

وب سایت های استاتیک فقط به دلیل این که از چند صفحه ی ساده طراحی شده و برنامه نویسی به خصوصی در سرور و یا بخش های مختلف دیگر صورت نگرفته امکان وجود باگ امنیتی در این وب سایت ها بسیار پایین می باشد.

معایب وب سایت های استاتیک

۱. محدودیت در طراحی

در طراحی یک وب سایت استاتیک شما فقط می توانید چند کار محدود را انجام دهید و نسبت به یک وب سایت داینامیک بسیار محدود تر هستید . در یک وب سایت استاتیک برای محتوای خود شما به جز تعدادی متن ، عکس ، فایل صوتی ،لینک و چند مورد دیگر المان خاصی نمی توانید اضافه کنید باعث بسته شدن دست طراح وب سایت در تولید محتوا می شود .

۲. طراحی مجزای هر صفحه

صفحه ی یک وب سایت به طور معمول دارای بخش های هدر ( Header ) ، فوتر ( Footer ) ،  بخش سایدبار ( Sidebar ) و محتوای اصلی ( Main content ) در آن صفحه باشد حالا شما فرض کنید وب سایت استاتیک شما قرار است که دارای ده  صفحه باشد شما برای هر ده صفحه باید ده بار تمام این بخش ها را طراحی کنید که واقعا جدا از زمان بر بودن بسیار اذیت کننده است ، حالا صد صفحه را در نظر بگیرید!!!

۳. وجود نداشتن تعامل کاربر با وب سایت

تصور کنید که شما صاحب یک وب سایت استاتیک هستید و با توجه به تمام سختی یک پست را نوشته و در وب سایت خود انتشارش می دهید و دوست دارید کاربر وب سایت شما به شما در تعامل و تماس باشد و نظری ، کامنتی یا لایکی برای شما بگذارد و یا مثلا برای شما فرم رزومه ، تماس و یا هرچیز دیگری بفرستد اما به این خاطر که وب سایت شما به صورت استاتیک طراحی شده توان انجام این کار را ندارد که یک عیب بزرگ برای یک وب سایت است که در تعامل با کاربرش نباشد

۴. سخت بودن بروزرسانی

اضافه و کم کردن و تغییر محتوا و هرگونه بروزرسانی در وب سایت های استاتیک بسیار سخت تر می باشد زیرا اولا باید توسط یک وبمستر و توسعه دهنده ی وب انجام شود و سپس همه کد های وب سایت به صورت تک به تک تغییر کنند که انجام این چنین بروزرسانی هایی زمان بر و هزینه بر هستند .

۵. نداشتن پنل مدیریت محتوا برای مدیر

نوشتن و انتشار پست در وب سایت های استاتیک بسیار سخت تر وب سایت های داینامیک است در استاتیک ها شما برای انتشار پست باید ابتدا نوشته در ویراشگر ها طراحی و سپس با زبان هایی مانند Markdown و Textile فرمت شوند و سپس به همراه تمام محتوای وب سایت شما دوباره روی سرور قرار بگیرد که بسیار کار را برای مدیر وب سایت نسبت به سیستم های مدیریت محتوا سخت و زمان بر می کند.

به هنگام طراحی و انتخاب ها برای طراحی یک وب سایت حتما تمامی موارد بالا را در نظر بگیرید از هرجهت موضوع را مورد بررسی قرار دهید.

مزایا و معایب طراحی سایت داینامیک

مانند هرچیز دیگری طراحی وب سایت های داینامیک هم دارای دو چهره است مزایا و معایب برای اینکه بتوانیم در طراحی یک سایت داینامیک موفق واقع شویم بهتر است از تمامی جهات آن را بشناسیم در ادامه مزایا و معایب یک وب سایت داینامیک برای شما آورده شده.

تصویر مزایا و معایب وب سایت داینامیک -مقاله تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

مزایای سایت های داینامیک

  • یک وب سایت داینامیک دارای مدیریت محتوای بسیار آسان است و نیازی به دانش حرفه ای یا قبلی ندارد
  • محدودیتی در تعداد صفحه ندارد و می توانید هرچند صفحه که می خواهید اضافه کنید
  • بهترین نوع وب سایت برای سئو
  • بهینه سازی راحت
  • قبلیت طراحی به هر شکل دلخواه
  • پویایی وب سایت و تغییر طبق شرایط
  • به راحتی می توانید مطالب را کم یا زیاد کنید و یا تغییر دهید
  • به روزرسانی آن هزینه ای ندارد
  • تمامی تغییرات قابل اعمال در وب سایت بدون هزینه می باشد

معایب سایت های داینامیک 

حالا در بخش معایب بیایید کمی دقیق تر به موضوع نگاه کنیم و معایب سایت های داینامیک را مورد بحث قرار دهیم

پروسه ای زمان بر است

در صورتی که یک وب سایت داینامیک با استفاده از برنامه نویسی اختصاصی طراحی شود با توجه به اینکه باید در برنامه نویسی آن کاملا به دقت عمل شود چرا که کوچک ترین اشتباهی در این امر باعث به وجود آمدن اختلال و یا مشکلات امنیتی در وب سایت می شود و به همین دلیل امری زمان بر می باشد . درباره طراحی وب سایت داینامیکی با استفاد از برنامه نویسی اختصاصی در ادامه توضیحات بیشتری ارائه شده است .

پروسه ای زمان بر است

در صورتی که یک وب سایت داینامیک با استفاده از برنامه نویسی اختصاصی طراحی شود با توجه به اینکه باید در برنامه نویسی آن کاملا به دقت عمل شود چرا که کوچک ترین اشتباهی در این امر باعث به وجود آمدن اختلال و یا مشکلات امنیتی در وب سایت می شود و به همین دلیل امری زمان بر می باشد . درباره طراحی وب سایت داینامیکی با استفاد از برنامه نویسی اختصاصی در ادامه توضیحات بیشتری ارائه شده است .

هزینه سرور وب سایت داینامیک بیشتر است

وب سایت های داینامیک به دلیل ارتباط با بانک اطلاعاتی نیاز دارند که پردازنده ی سرور آن ها به طور مداوم و مستمر به کارش ادامه بدهد همچنین در وب سایت هایی که بازدید آن ها نیز بالا می باشد این وب سایت ها نیاز دارند که سرور آنها دارای حافظه ی RAM بیشتری نیز باشد که البته باعث می شود قیمت سرور برای این نوع وب سایت کمی بیشتر باشد که اگر وب سایت بازدید بالایی ندارد این مشکل به وجود نمی آید.

بلاخره کدام بهتر است؟؟؟؟

برای این که وب سایت طراحی شود بهتری و بدتری معنا ندارد وب سایت باید بر اساس نیاز های تقاضی طراحی وب سایت طراحی شود ، اگر وب سایت شخص نیاز دارد مرتبا محتوایش تغییر کند بهترین انتخاب با توجه به تعریفات طراحی سایت به شکل داینامیک است و اگر محتوا هر شش ماه و یا یک سال نیاز به تغییر و بروزرسانی دارد نیاز به خرج های اضافه نیست و حتی طراحی استاتیک می تواند کافی باشد .

البته گفتنی است که بدون هیچ تردیدی طراحی سایت داینامیک یکی از بهترین راه ها برای طراحی سایت حرفه ای و خوب برای شما می باشد که با آن می توانید به راحتی وب سایت طراحی کنید که نسبت به شرایط متغییر ، قابل بروزرسانی و بهینه سازی می باشد و از هر نظر برای طراحی یک وب سایت تمام عیار است اما اگر وب سایت شما صرفا یک کاتالوگ آنلاین است می تواند استاتیک طراحی شود .

قیمت طراحی سایت استاتیک و داینامیک

قیمت طراحی سایت کاملا به متقاضی طراحی سایت بستگی دارد و کاربرد هایی که برای وب سایت خود می خواهد اما به طور کلی باید گفت طراحی یک وب سایت استاتیک با توجه به کار کم و محدودیت هایی که دارد به مراتب قیمت کمتری از وب سایت های داینامیک دارد ، اما به طور کلی تعرفه ها بین طراحان و شرکت های طراحی وب سایت متفاوت است و به نحوه ی طراحی وب سایت ، امکانات مورد استفاده و طراحی سایت بستگی دارد .

درباره ی عرفان علاپور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =