یکشنبه , ۱۸ تیر ۱۴۰۲

طراحی سایت با رویکرد فرا فرهنگی

چگونه می توانیم برند خود را بین المللی کنیم ؟ بسیاری از ما ایده های بلند پروازانه ای برای جهانی کردن محصولات وخدمات خود داریم. از آنجایی که اینترنت و شبکه های اجتماعی  به عنوان رسانه ی مسلط بر افکار مردمی روبه گسترش و پیشرفت هرروزه  هستند با خیل عظیمی از مخاطبان مواجه خواهید شد که نه زبان آنها را میدانید ..نه با فرهنگ آنها آشنایی دارید و نه پیش بینی دقیقی  برای نوع نیازهای آنها می توانید داشته باشید. خب.. بیایید این مساله را هم در نظر بگیریم که سلایق مخاطبین می تواند بسته به نوع صنعت شما تغییر کند و خرده فرهنگ های متعدد بر قالب فرهنگ کلی آن کشور تاثیر می گذارند، این مساله را پیچیده تر می کند . در جهانی پر از تبلیغات اینترنتی و وب سایت های متعدد ، طراحی ما چگونه باید باشد که قلب مخاطبین را تسخیر کند؟ آن هم از ملیت ها و فرهنگ های متفاوت. در زیر به بررسی چند راهکار برای افزایش تعداد بازدید از سایت برای مخاطبین چند فرهنگی می پردازیم :

۱) پژوهش کنید

پژوهش های آنلاین در زمینه های تجارت های محلی مرتبط با شما مفید هستند. چرا که رقبا و دوستان بالقوه ی شما را به شما نشان می دهند . به علاوه امکان مقایسه عملکردی بین آنها را خواهید داشت. دقت کنید  فروشگاههای آنلاین پرفروش از چه سبک طراحی  و شیوه ای برای جلب مخاطب استفاده می کنند؟

۲) به صداهای محلی گوش دهید

درباره ی همکاران ، شرکا و تامین کنندگان اولیه ی خود چه اطلاعاتی دارید . بهترین راه برای ایجاد اعتماد در جمعیت کثیری از انسانها اعتماد بین شرکا است. چرا که صدای یک برند را رساتر می کند. اعتماد از طریق گوش دادن و مشاوره گرفتن در زمینه های تجاری از شرکای خویش است. چه صداهایی به شما کمک می کند تا ایده گرفته و در آن سوی آبها به سرمایه گذاری کنید؟

 

۳) در صورت امکان مذاکره کنید

اگر از یک قالب خاص استفاده می کنید المان های برند خود را مورد بررسی قرار دهید. قالب ها ، رنگ ها ، نحوه ی چیدمان و نوع نگارش همگی بر مخاطبین تاثیر خواهند داشت. همه چیز رابه چالش و بحث بگذارید تا بتوانید برند خود را بی همتا سازید.

۴) هرچیزی را عملا امتحان کنید – به فرضیه سازی اکتفا نکنید

اینکه شما بتوانید ایده پردازی کنید بسیار خوب است اما سعی کنید این ایده ها را کاربردی وعملی کنید. برای بین المللی شدن باید ایده ها را به کار بست وآزمون کرد.

۵) بر اساس داده ها واطلاعتتان عمل کنید – حق همیشه با مشتری است

در زمینه رویکرد طراحی سایت تان انعطاف پذیر عمل کنید. ورژن های مختلف طراحی را مورد بررسی قرار دهید و بدانید سلیقه یمخاطب به شما دروغ نمی گوید!

بیایید یک مجموعه ی غذایی معروف بینالمللی را مورد بررسی قرار دهیم یعنی مک دونالد :

رستوران های زنجیره ای مک دونالد در سرتاسر دنیا شعبه دارند و برندی معروف است که بیش از نیم قرن محبوبیت خود را حفظ کرده است. اگر به سایت های مختلف مک دونالد سری بزنیم خواهیم دید. مک دونالد یک نقشه ی جهانی در سیستم خود دارد که با کلیک بر روی هر  منطقه یا کشور وارد سایت مک دونالد آن منطقه خواهید شد. و هر منطقه براساس ویژگی های بومی آن طراحی شده است. این بهترین راه به اشتراک گذاری و تبلیغ برای محصولات است.

آیا تا بحال به واژه “ قدرت فاصله” یا  power distance توجه کرده اید؟ قدرت فاصله اصطلاحی است که میزان پذیرش تبعیض در بین مردم با قدرت پایین تر اجتماعی را توصیف می کند. در طراحی سایت نیز می توان این مورد را بررسی کرد. به این صورت که مردمی که با آستانه ی پذیرش کمتر نسبت به ” قدرت فاصله ” برخورد می کنند(یعنی افراد ی از اجتماع که انحصار قدرت در یک طبقه ی اجتماعی خاص را برنمی تابند) تحمل کنترل شدن را ندارند و تنها حاکمیتی را می پذیرند که مبتنی بر تخصص حقیقی باشد.. برای این سلیقه ی مردمی شما باید اطلاعات دقیق و فراوان در اختیار مشتریان قرار دهید تا برحسب سلیقه ی خود موردی را انتخاب کنند. با این گونه اشخاص در سطحی صمیمی ، غیر رسمی  و مشارکت جویانه رفتار کنید تا بتوانید اعتماد  آنها را جلب کنید.

هم چنین “فردگرایی- جمع گرایی” در میزان جلب مخاطبین چند فرهنگی شما تاثیر دارد. افراد از جوامع با نمرات بالا در فرد گرایی ویژگی های شخصیتی متفاوتی از  جوامع جمع گرا دارند. شهودی عمل کردن ، تمایل و اقدام براساس سلیقه ی شخصی و تصمیم گیری فردی از ویژگی هی آنهاست. بیشتر آنها  نگران سلامت و نیازهای شخصی خود هستند تا دیگران. در حالیکه افراد جمع گرا در تصمیم گیری بیشتر مشورت می کنند و براساس نظر جمع جلو می روند. افراد فرد گرا سایت شما را بر اساس سلیقه ی شخصی خود انتخاب می کنند و یا محصولی را خریداری می کنند. مثلا وب سایت امریکایی مک دونالد بسیار متمرکز بر مزایای فردی استفاده از  محصولات خویش است کاربر را تشویق به تعامل فردی بیشتر با سایت می کند. به این موارد بیاندیشید و جامعه ی خود را براساس این ویژگی ها بررسی کنید. به ایده های خوبی خواهید رسید!

 

درباره ی محمد رجبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − 2 =