یکشنبه , ۱۸ تیر ۱۴۰۲

بازخورد معنادار مشتریان در طراحی وبسایت -1

ما معمولا برای دریافت بازخورد مشتریان درباره یک مدل طراحی (designing model) یا نحوه ی چیدمان یک سایت یا سامانه ، چندین ایمیل به این مضمون برای مشتریان ارسال می کنیم :”این طراحی امروز به پایان رسید، نظر شما چیست؟”

جای تعجب ندارد که با آماجی از انواع نظرات گیج و مبهم در زمینه رنگ ، سایز ، اشکال و تم مواجه می شویم.بدون داشتن یک دستورالعمل مشخص ، افراد معمولا برااساس سلیقه ی شخصی خود درباره ی پروژه ی مربوطه  نظر می دهند چون از لنز مشخصی به کار طراحی نمی نگرند. این مساله بخصوص در مواجهه با تعداد زیاد مشتریان مصداق پیدا می کند – خواه شما از تیم مشتریان نظرخواهی کنید خواه از پرسنل مجموعه ی خود، تعداد کثیر افراد باعث سردرگمی شما خواهد شد.

با تصحیح فرایند بازخورد ( feedback process ) می توانید اطلاعات را در قالبی ساختاریافته تر و مرتبط تر ومفیدتر درباره ی طرح خود اعمال کنید. در زیر ده نکته ی کاربردی درباره ی نحوه بازخورد گرفتن صحیح از مشتریان آورده شده  است که می توانید از آنها در کار خود استفاده کنید :

 

۱) هدف پروژه را بیان کنید :

بازخورد نباید صرفا درباره ی جذابیت طرح یا سرگرم کننده بودن  پست وبلاگ باشد . باید بتواند مساله ای را حل کرده یا درراستای اهداف نهایی شما باشد.خلاصه ی پروژه مربوطه را به صورت زیر فهرست کنید :

• مخاطبین هدف ( target audience )

• مساله ایی که قرار است این پروژه حل نماید.

• عملکرد های مطلوبی که بازدیدکنندگان پس از دیدن پروژه قرار است انجام دهند.

• هیجانات مثبتی که پروژه قرار است به افراد القا کند.

• مواردی که قابلیت تغییر ندارند.

۲) کنترل محیط (control the environment  ) :

ایمیل هرگز راه مناسبی جهت دریافت بازخورد نیست بخصوص اگر کار شما تصویری باشد.بهترین سناریو ارایه انلاین کار دریک جلسه حضوری با مشتریان یا اعضای تیم است. اگر این کار برایتان مقدورنیست از یک ابزار مدیریت پروژه (project management tool) یا پلت فرم همکاری استفاده کنید.

۳) گزینه ها را محدود کنید (limit options) :

گزینه های زیاد باعث سردرگمی مخاطب شما و واکنش هیجانی آن ها می شود. در نهایت دویا سه گزینه را به عنوان طرح اصلی نشان دهید.

۴) طراحی را به عنوان بخشی از یک پروژه  ی بزرگتر بازاریابی نشان دهید :

اگر شما بخشی از یک کمپین هستید سعی کنید طراحی را به نحوی باسایر بخش ها مرتبط کنید. برای مثال این طراحی چگونه می تواند به یکی از صفحات فرود پرطرفدار دربین کاربران تبدیل شود ؟ اگر کار شما مرتبط با طراحی وبسایت است چگونه با قرارادادن سایر لینک ها می توانید نظرات افراد بیشتری را جویا شوید؟ نوع طراحی شما چقدر برروی نرخ تبدیل شما اثر گذار خواهد بود؟

۵) داده ها و اطلاعاتی مبنی برحمایت از تصمیمات طراحی خود جمع آوری کنید : 

افراد بسیاری هستند که به نحوه ی عملکرد سایت بیشتر از نوع طراحی آن اهمیت می دهند.قطعا صرف زیبایی سایت به معنای کارآمدی آن نیست. شما باید تصمیمات خود را برمبنای تجارب مشتریان ودیدگاه های آنان و صدالبته طراحی با بالاترین کارایی در نظر بگیرید.

در ادامه مقاله همراه ما باشید…

درباره ی محمد رجبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =