یکشنبه , ۱۸ تیر ۱۴۰۲

آموزش طراحی سایت فروشگاه اینترنتی فایل

چگونه یک فروشگاه اینترنتی فایل های قابل دانلود بسازیم؟

شاید شما هم جزء کسانی باشید که دارای اطلاعات ارزشمندی هستید که قصد فروش آنها را دارید. در این مقاله  مراحل طراحی سایت فروشگاه اینترنتی فروش فایل به صورت رایگان آموزش می دهم.
در این آموزش می خواهم بر اساس دو تا از سیستم های مدیریت محتوای اپن سورس به نام جوملا و وردپرس مراحل کار را تحت هاست لینوکس آموزش دهم. به همین دلیل قبل از هر چیز به عنوان مقدمه پیشنهاد می کنم مقاله های  “هر آنچه که باید از سیستم مدیریت محتوا بدانید”  و ” هاست چیست؟ ” را مطالعه کنید.

مرحله اول: انتخاب سیستم مدیریت محتوا

در حال حاضر سیستم های مدیریت محتوای زیادی هستند که شما می توانید از آنها جهت راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی فروش فایل استفاده کنید. پیشنهاد می کنم از یک سیستم مدیریت محتوایی استفاده کنید که دسترسی به جامعه برنامه نویسان و توسعه دهندگان آن ساده تر باشد. در حال حاضر دو مدیریت محتوای جوملا و وردپرس این ویژگی را دارند. اما مثلا مدیریت محتوای دروپال به گستردگی جوملا و وردپرس در ایران پشتیبانی نمی شود.

مرحله دوم: انتخاب هاست مناسب

با فرض انتخاب مدیریت محتوای جوملا و وردپرس، هاست مورد نیاز شما یک هاست لینوکس می باشد. میزان فضای هاست بستگی به اطلاعات  سایت شما دارد. تقریبا خود جوملا و وردپرس فضایی بین ۲۰ تا ۵۰ مگابایت اشغال می کنند. حال با توجه به میزان حجم فایل های خود میزان، هاست سفارشی خود را سفارش دهید.

مرحله سوم: نصب جوملا یا وردپرس

نصب جوملا و وردپرس خیلی ساده است. با یک جستجوی ساده در گوگل می توانید مراحل نصب آن را بیابید.(در صورت نیاز درخواست آموزش نصب جوملا یا وردپرس را در انتهای همین مقاله بدهید تا برای شما در سایت قرار دهم)

لینک دانلود آخرین نسخه جوملا:

http://www.joomla.org/download.html

لینک دانلود آخرین نسخه وردپرس :

https://wordpress.org/download

مرحله چهارم: انتخاب و نصب افزونه مناسب برای فروش فایل

این قسمت برای تازه کاران طراحی سایت کمی مشکل است. سعی می کنم مطلب را ساده بگم.
هر سیستم مدیریت محتوایی برای گسترش خودش از یک سری افزونه ها (ماژول، پلاگین، کامپوننت) استفاده می کنه. مثلا جوملا به خودی خود فقط یک سایت داینامیک برای شما راه اندازی می کنه. اما اگر بخواهید در داخل این سایت یک گالری تصاویر برای نمایش محصولاتتون داشته باشید باید از یک افزونه مناسب استفاده کنید.
بعضی از افزونه ها رایگان هستند و بعضی پولی. معمولا افزونه های رایگان دارای یک سری محدودیت هایی هستند و پشتیبانی ندارند. لذا اگر شما تازه کار هستید پیشنهاد می کنم حتما در انتخاب افزونه ها از یک فرد با تجربه کمک بگیرید. اما اصل مطلب…

افزونه مناسب جوملا:

برای افزونه مناسب فروش فایل از طریق فروشگاه اینترنتی برای جوملا پیشنهاد می کنم از افزونه رایگان Pay per Download استفاده کنید.

لینک دانلود از جوملا جهانی:

http://extensions.joomla.org/extensions/extension/e-commerce/paid-downloads/pay-per-download

Pay per Download یکی از افزونه های قدرتمند و معروف برای فروش فایل و مطلب هست که امکانات خیلی زیادی دارد. البته درگاه پرداخت انلاین آن Paypal هست و بانک های کشور ایران را ندارد. اما با یک جستجوی ساده می توانید افرادی را پیدا کنید که پلاگین های پرداخت انلاین بانکی این افزونه را نوشته اند و با قیمت کمی می فروشند.

علاوه بر افزونه فوق در صورت تسلط به افزونه های جوملا می توانید از Rsform و k2store و j2store و … نیز استفاده کنید. (البته دقت کنید که استفاده از این افزونه ها با هدف فروشگاه اینترنتی فایل ساده نیست و نیاز به یک تسلط اولیه به جوملا و افزونه و برنامه نویسی دارد)

افزونه مناسب وردپرس:

بهترین و قویترین افزونه فروش اینترنتی فایل برای وردپرس پلاگین Easy Digital Downloads می باشد. این پلاگین با قابلیت های فراوان امکانات خوبی را برای شما فراهم می کند. البته درگاه پرداخت انلاین این افزونه هم Paypal هست و بانک های کشور ایران را ندارد. اما افزونه های پرداخت انلاین بانک های ایران نیز در اینترنت موجود هستند.

لینک دانلود از وردپرس جهانی:
https://wordpress.org/plugins/easy-digital-downloads

مرحبه پنجم: بهره برداری از سایت

به شما تبریک می گم. شما به راحتی توانستید یک سیستم فروش فایل اینترنتی با هزینه بسیار کم (خرید هاست و پلاگین پرداخت آنلاین) راه اندازی کنید.

نکته پایانی:

دوست خوبم آقای ساسان سلطانی و همه دوستانی که می خواهید یک فروشگاه اینترنتی فایل راه اندازی کنید؛

درست است که من کل مراحل طراحی سایت فروشگاهی را به شما گفتم، اما پیمودن مسیر مراحل فوق کار ساده ای نیست! مثل این است که شما از یک کوهنورد بپرسید که چگونه کوه توچال را فتح کنم؟ و او هم مسیر رفت و برگشت را به شما می گوید. اما قطعا در حین کوهپیمایی به مشکلاتی بر خواهید خورد که نیاز یک کوهنورد با تجربه را کامل حس خواهید کرد.
مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی فایل برای اینکه نخواهید حتی یک خط هم برنامه نویسی کنید همین پنج مرحله می باشد. اما اگر شما تا به امروز تجربه برنامه نویسی یا طراحی یک سایت را نداشته اید پیسشنهاد می کنم برای به حداقل رساندن مشکلات حین کار حتما در کلیه مراحل از مشاوره یک فرد با تجربه در این زمینه استفاده کنید.

منبع: طراحی سایت آسان

آموزش حاضر بنا به درخواست آقای ساسان سلطانی با پرسش سوال ” با سلام میخام یه سایت فروشگاه فایل راه اندازی کنم. به نظر شما از کدوم یک از مدیریت محتوی ها استفاده کنم؟ از کدوم هاستینگ؟ با تشکر ” از قسمت “از ما بپرسید…” تهیه شده است.

درباره ی محمد رجبی

یک دیدگاه

  1. سلام من یه سایت برایه فروش فایل میخوام راه اندازی کنم میتونید کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =