یکشنبه , ۱۸ تیر ۱۴۰۲

7 راه جذاب تر ساختن ایمیل برای مشتریان-2

برای ارتباط بیشتر با مشتریان و تحت تاثیر قرار دادن آنها در مقاله ی قبلی به برخی روش های اقناع اشاره کردیم . در ادامه به نکات باقی مانده می پردازیم :

۵) برانگیزاننده باشید و مساله را حل کنید :

• چرایی کارایی :

گاهی اوقات افراد نمی دانند اشکال کار کجاست؟ گاهی نیز می دانند که مشکل اصلی چیست اما راه حل آن را بلد نیستند.احساسات ابزار قدرتمندی است. روی احساسات آن ها کار کنید. چسبیدن به شیوه های قدیمی انجام کار ممکن است باعث سکون وانجماد شود یا ترس از تغییر یا تصمیم گیری ناصحیح باعث تعلل گردد. گاهی هم هیچ کاری نکردن عامل اصلی به نتیجه نرسیدن یک طرح است. سعی کنید راه حل های احتمالی را در ایمیلینگ خود وارد کنید . البته نه کاملا ! سعی کنید ذهن افراد را برانگیخته کنید تا از سکون خارج شوند.برای تاثیر گذار بودن با واژگان احساسی درباره ی آن مشکل یا مساله حرف بزنید. هنگامی که آن ها وارد فرایند تغییر شدند با باز کردن راه حل پیشنهادی خودتان به آنها کمک کنید.

• چگونگی استفاده از آن :

هیچ گاه درباره ی مشکل مشتریانتان اغراق یا زیاده گویی نکنید ، مثلا  ” نداشتن وب سایت برای کسب و کار شما یک فاجعه ی بزرگ است ” باعث می شود به حریم روانی آنها خدشه وارد کنید. هنگامی که هزینه اقدام نکردن را برای آنها توضیح دادید می توانید از روش ” برانگیختگی و ارایه راه حل ” استفاده کنید. .مثلا : ” خب الان که متوجه شدیم عدم فعالیت در کانال توییتر برای شما این هزینه ها را به دنبال دارد، بهتر نیست بخشی از مطالب را در این فضا به اشتراک بگذارید؟ ”

۶) دلیل بیا ورید (including reason) : 

• چرایی کارایی : علت آوردن احساس نیاز را در افراد بوجود می آورد و احتمال اینکه بروی آوردن به گزینه های احتمالی شما ، را بیشتر می کند. الن لانگر روانشناس پژوهشی را انجام داد که در آن از آزمودنی ها هنگام قرار گرفتن در صف فوتوکپی پرسیده شد : ” من ۵ صفحه کپی دارم. می توانم زودتر زیراکس بگیرم؟ ” در ۶۰% مواقع پاسخ مثبت بود. اما وقتی سوال این گونه پرسیده می شد : ” من ۵ صفحه دارم. می توانم زودتر از دستگاه زیراکس استفاده کنم چون باید کپی بگیرم ؟ ” ۹۳% موافقت کردند. با وجود اینکه همه ی افراد در صف می خواستند کپی بگیرند اما بااین تقاضا موافقت کردند، چون جمله متقاضیان استدلالی بود.

• چگونگی استفاده از آن : اصلا پیشنهاد نمی کنیم بهانه های بی اساس را سرمشق قرار دهید یا دلیل تراشی کنید! با یک توضیح ساده و راحت دلیل کارتان را بگویید مثلا : “مایلم باهم ملاقاتی داشته باشیم چون می خواهم استراتژی x را برایتان بیشتر توضیح دهم.”

مثال : به جای نوشتن ” میخواهم با یکدیگر جلسه ای داشته باشیم تا در مورد راهبردهای مدیریت نرم افزار صحبت کنیم ” می توانید بگویید : ” مایلم با یکدیگر درباره ی  راهبردهای مدیریتی جلسه ای داشته باشیم چراکه می بینم نرخ بهره وری رقبای همتای شما تا ۴۰ % افزایش داشته است.”

 

۷) نشان دان چشم اندازها = انتخاب با مشتریان :

• چرایی کارایی:

هیچ کس دوست ندارد که به او بگویند چه کار بکند. حتی اگر شما قصد هل دادن یا اقناع آنها درباره ی موضوع موردنظر را نداشته باشید بازهم تعدادی افراد درباره ی پیشنهادات شما مردد خواهند بود. فهماندن این مساله که قرار نیست شما نقطه نظرات وچشم اندازهای خود را به کسی تحمیل کند و مشتری حق انتخاب دارد ، ابزار قدرتمندی محسوب می شود. در یک بررسی بالغ بر ۲۴ پژوهش روانشناسی ، نشان داده شد که استفاده از عبارت ” اما تصمیم با شماست ” می تواند شانس پاسخ گویی مثبت افراد به تقاضای شما را دوبرابر کند.

• چگونگی استفاده از آن :

نیازی به استفاده مکرر از جمله های خنثی نیست. کافیست چند گزینه به افراد نشان دهید تا بدانند تحمیلی در اقدام به یک کار ندارند. حالا میتواید از بین گزینه های توضیح شده هرکدام را که مایل هستید در ایمیل های خود وارد کنید. کدام گزینه ها برای شما کارامدتر هستند؟

 

درباره ی محمد رجبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =